Τρίτη, 21 Μαΐου 2019

Πολιτικές κλιματικής αλλαγής: Επιπτώσεις στις επιχειρήσεις


Το 2017 σηματοδότησε σημαντικές αλλαγές, θετικές και αρνητικές, στις πολιτικές για την κλιματική αλλαγή. Με κεντρικό γνώμονα την ανάγκη των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων για διάχυση γνώσης πάνω στις νέες πολιτικές, τεχνολογίες και υπηρεσίες και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας ως προς τις επιπτώσεις των πολιτικών κλιματικής αλλαγής, η Boussias Communications και η Natural Resources PC διοργανώνουν το 2ο Climate Change Conference στη χώρα μας.

Διακεκριμένοι ξένοι και Έλληνες ομιλητές, experts και practitioners από ευρύ φάσμα επιχειρήσεων, αλλά και εκπρόσωποι υπουργείων, διαχειριστικών φορέων ενέργειας, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και συμβουλευτικών οίκων της Ελλάδας και του εξωτερικού, θα παρουσιάσουν ευκαιρίες και απειλές.

Διαβάστε περισσότερα

EN

Θεματολογία συνεδρίου

Η θεματολογία του συνεδρίου θα δομηθεί σε δύο άξονες. Ο πρώτος θα αναλύσει το πλαίσιο για την κλιματική αλλαγή και τις αγορές διοξειδίου του άνθρακα. Μετά την εισαγωγή, θα παρουσιασθούν ορισμοί και εναλλακτικές τεχνολογικές λύσεις. Στη συνέχεια θα δοθεί έμφαση σε νομοθεσίες, κανονισμούς και άλλα θεσμικά εργαλεία σχετικά με το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Τέλος, θα γίνει ειδική παρουσίαση για τις αγορές άνθρακος.

Ο δεύτερος άξονας θα αναδείξει τις επιπτώσεις των πολιτικών κλιματικής αλλαγής σε ειδικούς κλάδους, με διάκριση σε επιπτώσεις άμεσες [απασχόληση, επενδύσεις, περιβάλλον], έμμεσες [μέσω χρηματοδότησης στο βαθμό που αυτή επηρεάζεται από τις πολιτικές αυτές] και intangible/soft δηλαδή μέσω εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και image των επιχειρήσεων.

Γιατί να συμμετέχετε

Συμμετοχικά οφέλη
Όλοι οι συμμετέχοντες του συνεδρίου θα έχουν ένα μήνα δωρεάν συνδρομή στο Climate Change, ETS, Green Finance Report,της Natural Resources PC

Εξασφαλίστε τη συμμετοχή σας στο Climate Change Conference για να:

 • Γίνετε ενεργό μέλος της δεύτερης συνάντησης για τις πολιτικές κλιματικής αλλαγής και τις επιπτώσεις στις ελληνικές επιχειρήσεις
 • Βοηθηθείτε στη μετάβαση στη νέα εποχή όπου οι πολιτικές αυτές θα έχουν όλο και μεγαλύτερη σημασία,
 • Γνωρίσετε τα διαθέσιμα εργαλεία και υπηρεσίες, τη στρατηγική και τις τάσεις που κυριαρχούν σήμερα
 • Ενημερωθείτε για τις πιο σύγχρονες απόψεις και case studies
 • Χτίσετε τις απαραίτητες συνεργασίες & συνέργειες που θα γίνουν αρωγοί στην υλοποίηση των επιχειρηματικών σας πλάνων -- αμυντικών ή επιθετικών
 • Αξιοποιήσετε το αποτελεσματικό networking που διασφαλίζεται από τη μαζική παρουσία όλων των ενδιαφερομένων, από τους νομοθέτες στους τελικά επηρεαζόμενους

Σε ποιους απευθύνεται

 • Επιχειρήσεις ενέργειας, καυσίμων, μεταποίησης, μεταφορών, κατασκευών, και αγροτικές, και χρηματοπιστωτικές, ως άνω
 • Επιχειρηματίες και στελέχη από εταιρείες μελετών, κατασκευών και συμβούλων
 • Έλληνες και Ευρωπαίους αξιωματούχους
 • Ιδρύματα όπως το ΚΑΠΕ κά
 • Ελληνικές τράπεζες και διεθνείς επενδυτικούς φορείς όπως η EIB και η EBRD
 • Εκπροσώπους πρεσβειών στην Ελλάδα
 • Συνδέσμους και Επιμελητήρια
 • Ινστιτούτα και think tanks όπως ΙΕΝΕ, Institute of Diplomacy & Global Affairs του Deree, ΕΛΙΑΜΕΠ
 • Επιλεγμένους Ευρωπαικούς φορείς πχ CEMBUREAU, European Aluminium Association, Euromines, Eurometaux, Euroalliages
 • Πανεπιστημιακούς & Ερευνητές
 • Εκπροσώπους ΜΜΕ

Ομιλητές

Keynote Speaker Gilbert Metcalf Professor Metcalf has taught at Princeton University, Harvard's Kennedy School of Government, and MIT. He has frequently testified before Congress, served on several energy related EPA and National Academies of Sciences expert panels, and served as the Deputy Assistant Secretary for Environment and Energy at the U.S. Department of the Treasury in 2011 – 2012. In that role, he served as the founding board member of the international Green Climate Fund.
Mark Rachovides Mr. Rachovides is in his third term as President of Euromines, the recognised representative of the European metals and minerals mining industry. He has been a Director or Chairman of a number of natural resource companies in different countries for 20 years. His career also includes ten years at the European Bank for Reconstruction and Development specialising in Resource Finance.
Δρ. Γιώργος Αγερίδης Ο Δρ. Γιώργος Αγερίδης είναι Διευθυντής της Διεύθυνσης Ενεργειακής Αποδοτικότητας στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και πρώην Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων, (ΕΛΙΝΗΟ).
Γιώργος Ανδριώτης Ο Γιώργος Ανδριώτης είναι Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΗ, Πολιτικός Μηχανικός με εμπειρία 45 ετών (1970-2015) σε μελέτες όλων των σταδίων, επιβλέψεις, διαχείριση συμβάσεων κατασκευής και διοίκηση υλοποίησης μεγάλων και μικρών υδροηλεκτρικών έργων, καθώς και στην παροχή υπηρεσιών Συμβούλου Μηχανικού για την υλοποίηση μεγάλων υδραυλικών τεχνικών έργων.
Δρ. Δημήτριος Βολουδάκης Είναι Project Manager του τμήματος Κλιματικών Υπηρεσιών της Envirometrics, με αντικείμενο την εκτίμηση κλιματικού ρίσκου και σχεδιασμό μέτρων προσαρμογής για τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα (Περιφέρειες και Δήμους).
Τατιάνα Δερμάτη Η Τατιάνα Δερμάτη είναι Yπεύθυνη Θεσμικών Σχέσεων του γραφείου του Ομίλου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Αθήνα από το φθινόπωρο του 2017. Είναι στέλεχος της ΕΤΕπ από το 2003, έχοντας ασχοληθεί με τη νομική υποστήριξη καταρχήν χρηματοδοτήσεων στην Ελλάδα και τη Βαλκανική χερσόνησο, και κατόπιν καινοτόμων χρηματοδοτικών προϊόντων κι επενδύσεων σε εταιρείες επιχειρηματικών συμμετοχών.
Θεόφιλος Ζαμπετάκης Ο Θεόφιλος Ζαμπετάκης εργάζεται στην εταιρία Ελληνικοί Λευκόλιθοι 25 χρόνια στη θέση του Διευθυντή R&D και QA.. Είναι επίσης το σημείο επαφής για την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας που σχετίζεται με την βιομηχανική δραστηριότητα της εταιρίας (EU-ETS, IED, EED, κ.ά.). Έχει εργαστεί πάνω από 35 χρόνια στην βιομηχανική έρευνα σε Ελλάδα και Γαλλία με πολλές συμμετοχές σε Εθνικά και Ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα.
Πάμελα Καπετανά Η Πάμελα Καπετανά ανήκει στο Τμήμα Διαγωνιστικών Διαδικασιών και στο Τμήμα Ηλεκτρικών Δικτύων & Τεχνολογιών “Έξυπνων Δικτύων” της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ). Η επαγγελματική της εμπειρία αφορά στους τομείς της εξοικονόμησης ενέργειας και των ΑΠΕ στην Ελλάδα.
Γιάννης Καραβελάκης O Γιάννης Καραβελάκης είναι Διευθυντής Περιβάλλοντος, Ασφάλειας- Υγιεινής, Ποιότητας και Υποστηρικτικών Υπηρεσιών με έδρα την Αθήνα και περιοχές ευθύνης Ελλάδα, Βουλγαρία, Γεωργία και Σαρδηνία για την Imerys Βιομηχανικά Ορυκτά Ελλάς Α.Ε. (πρώην S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε).
Αλέξανδρος Κατσιάμπουλας Ο κ. Αλέξανδρος είναι σήμερα Διευθυντής Περιβάλλοντος, Ποιότητας & Βιώσιμης Ανάπτυξης του Κλάδου Τσιμέντου Ελλάδας της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ. Εκπροσωπεί την εταιρεία σε εθνικούς, ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς όπως η Ένωση Τσιμεντοβιομηχανιών Ελλάδος, ο ΣΕΒ, το Συμβούλιο Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΣΕΒ, CEMBUREAU και World Business Council for Sustainable Development. Είναι εκλεγμένος Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.
Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου O κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου κατέχει τη θέση Γενικού Διευθυντή στο Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Με την ατζέντα της Βιώσιμης Ανάπτυξης δραστηριοποιείται πλήρως από το 2012, όπου μεταξύ άλλων, διατέλεσε μέλος της Επιτροπής Βιωσιμότητας του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου παραγωγών προϊόντων Σιδήρου και χάλυβα (ESSCPC).
Δρ. Νικόλαος Λιάπης Ο Δρ Νικόλαος Λιάπης είναι Διευθυντής Εκμετάλλευσης της ΕΛΙΝΟΙΛ. καθώς και Διευθυντής και Μέλος του Δ.Σ. της θυγατρικής ΕΛΙΝ Ναυτική Εταιρία, η οποία διαχειρίζεται στόλο μικρών δεξαμενόπλοιων. Είναι ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Συνδέσμου Παραγωγών Βιοκαυσίμων (τώρα ΣΒΙΒΕ), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (ΕΕΝΜΑ), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας (ΕΛΙΝΤ), μέλος της Τεχνικής Επιτροπής των Lloyd's Register και πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της Marine LNG Network (MLN).
Καθηγητής Αντώνης Μεταξάς Ο Καθηγητής κ. Α. Μεταξάς είναι ιδρυτής-εταίρος της δικηγορικής εταιρείας «Μεταξάς & Συνεργάτες», Eπ. Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Επισκέπτης Καθηγητής σε διάφορα διακεκριμένα Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς και Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ενεργειακής Ρύθμισης.
Alexandros Papageorgiou Alexandros Papageorgiou is Sales Manager at EEX. Since he joined EEX in 2017 in its Milan offices, he’s taking care of the Italian and South-eastern European members of the Exchange and is responsible for the development of the Greek power market, as well.
Παναγιώτης Παπασταματίου Panagiotis Papastamatiou is chief executive of the Hellenic Wind Energy Association, ELETAEN and elected member of the Board of Directors of GAREP (Greek Association of RES Electricity Producers). He has a vast experience in energy projects development in Greece and in Balkans. In the past he worked as advisor for the Ministry of Development as well as for other public and private corporations.
Πηνελόπη Παγώνη Εργάζεται στην Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ από το 1987 και κατέχει την θέση αυτή από το 2006. Ολοκλήρωσε τις βασικές της σπουδές στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο του Μισσούρι (BS) το 1984 με κατεύθυνση στην επεξεργασία νερού και από την ίδια σχολή απέκτησε Master of Science στον τομέα Environmental Engineering.
Κατερίνα Περίσση Η Κατερίνα Περίσση έκανε τα πρώτα της βήματα στον ΟΤΕ το 1986, και από το 1999 έως και σήμερα, μέσα από μία ανοδική πορεία, είναι στέλεχος της Δ/νσης Εταιρικής Επικοινωνίας του ΟΤΕ. Οι κύριοι σταθμοί της διαδρομής της ήταν τα Τμήματα Χορηγιών, Δημοσίων Σχέσεων & Χορηγιών και Εταιρικής Υπευθυνότητας.
Δημήτρης Τζώρτζης Ο Δημήτρης Τζώρτζης είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) Α.Ε. από τον Νοέμβριο του 2017. Δραστηριοποιείται επίσης στο χώρο της ενέργειας, στον τομέα των ΑΠΕ. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, το 2015 έως Απρίλιο 2016.
Κωνσταντίνος Τσολακίδης Ο Κωνσταντίνος Τσολακίδης έχει την ευθύνη διαχείρισης χαρτοφυλακίων και ανάληψης κινδύνων Α.Π.Ε. και αστικής περιβαλλοντικής ευθύνης στην INTERAMERICAN Α.Ε.Ε.Α.Ζ. ως Τεχνικός Σύμβουλος. Διαθέτει πολυετή διευθυντική εμπειρία στο σχεδιασμό και στη διαχείριση εξειδικευμένων πράσινων ασφαλιστικών προϊόντων μονάδων Α.Π.Ε. και βιομηχανικής παραγωγής.
Δέσποινα Χαμηλάκη Μrs. Chamilaki is the Assistant General Manager in Group Sustainability, Environmental and Social Affairs division and Real Estate and Infrastructure Sector of Eurobank Group. Her responsibilities include the management of the systemic implementation of the Environmental and Social Management System (ESMS) and all sustainability policies and principles within the Group.